2017. augusztus 4., péntek

Bazsalikomos-túrós lepény.




A kertben gyönyörűen zöldell a bazsalikom, a napsütésben szépen pirosodik a paradicsom, a hűtőben pedig csücsült egy csomag Tante Fanny tönkölyös leveles tészta, így a nagy meleg ellenére, egy finom lepényt sütöttem ebédre. A túrós-sajtos töltelékből nem sajnáltam ki a bazsalikomot, melyet a tepsiben lévő tésztára kanalaztam, majd kiraktam vékonyra felszeletelt paradicsommal. A kb. fél óra alatt készre sült, és olyan finom volt, hogy megérte ebben a melegben bekapcsolni a sütőt. A tönkölyös tészta finom, ropogósra sült, nekem nagyon ízlett, így biztosan készül vele még egy-két finomság a konyhámban.




Hozzávalók:

25 dkg túró
10 dkg gouda sajt
10 dkg edami sajt
2 db tojás (nagy)
1 ek tejföl
egy nagy marék bazsalikom
1/2 citrom reszelt héja
őrölt színes bors
pár szem paradicsom




A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a kétféle reszelt sajtot, az apróra vágott bazsalikomot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, és az egész tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan keverjük össze.

A leveles tésztát tekerjük ki, majd a papírral együtt, tegyük bele egy kisebb méretű tepsibe úgy, hogy körbe a széleit is fedje.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a túrós tölteléket, majd rakjuk ki a tetejét vékonyra felszeletelt paradicsommal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőfokon süssük 30-35 percig. (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem)




A sütőből kivéve, tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd emeljük ki, és szeleteljük fel.

Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt bazsalikomos-túrós lepényt, majd úgy kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése