2017. július 14., péntek

Cukkinis-hagymás csirkemáj.




Bőségesen ontják a termést idén is a cukkinibokrok, így szinte naponta készül egy-egy cukkinis finomság. Most pl. egy bő harminc perc alatt elkészíthető serpenyős csirkemáj, melyhez zöld és sárga cukkinit egyaránt használtam. Köretnek kuszkuszt készítettem, majd azzal tálaltam, de jól illik hozzá a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is kitunkolhatjuk.





 Hozzávalók:

2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint) 
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj




A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Egyszerű, gyorsan elkészül, és laktató étel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése