2017. július 20., csütörtök

Csőben sült zöldbab debrecenivel.




Olyan szép sárga hüvelyű zöldbab kínálta magát a zöldségesnél, hogy gyorsan tele is pakoltam egy zacskót. Gondoltam főzök egy finom tejfölös zöldbabfőzeléket ebédre, de aztán jött egy hirtelen ötlet és a nagy meleg ellenére végül csőben sült zöldbab lett belőle, debrecenivel. Mivel zsenge volt a bab, így pár perc alatt roppanósra főztem, ezalatt az idő alatt a debrecenit elősütöttem, majd a sütőtálban nyakon öntöttem a tejföllel, bőven megszórtam a sajttal, és bő fél óra alatt szép pirosra sütöttem. Bevallom, én melegen és hidegen is nagyon szeretem.....





Hozzávalók:

50 dkg zöldbab
4 db debreceni
őrölt színes bors
2 tk ételízesítő
3 dl tejföl
1 ek liszt
10 dkg trappista sajt
1 ek olaj





A zöldbab végeit törjük le, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük, és csepegtessük le.

A debrecenit karikázzuk fel, és az olajon süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból.

A visszamaradt zsiradékot öntsük bele egy sütőformába (v. tepsibe), majd helyezzük rá a lecsepegtetett zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.

Ezután osszuk el a zöldbab tetején az elősütött kolbászkarikákat, majd a lisztet keverjük simára a tejföllel, és egyenletesen kanalazzuk rá. Végül szórjuk meg a reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni mielőtt tálalnánk.




Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd helyezzük tányérra, és úgy kínáljuk. Melegen, hidegen egyaránt finom, és laktató.


2 megjegyzés:

  1. De szép! Hmmmm..... Nekem is kéne csinálni végre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm! Egyszerű, és laktató, szerintem Neked is ízlene. :)

      Törlés